Vrijdag 12 september; de drie ’toppen’ dag

Na een goede nachtrust op een tien persoonskamer zitten we om 07:00 uur aan het ontbijt. We doen rustig aan en noemen het vandaag een ‘Ruhetag’. Uit de rugzak halen we de spullen die niet nodig zijn op de route die we hebben uitgedacht en gaan rond 8 uur op pad. Het is lekker fris buiten en er hangt wat sluier bewolking. Maar naarmate de ochtend vordert komt de zon steeds meer te voorschijn en daarmee ook de vergezichten.

vergezicht

Tijdens de route hebben we zicht op de berg waar we vorig jaar liepen, Alphubel (de volledig witte berg rechts op de foto) met de Feechopf 3888m waar we vorig jaar op de top stonden.

We navigeren onszelf a.d.h.v. de kaart en de omgeving naar de top van de Dri Hornlini op 3209meter. Hiervandaan kijken we op de hut neer waar we zitten. We zijn dus eigenlijk eerst om deze berg heen gelopen om naar de top te kunnen komen. Inmiddels hebben we vollop zon en genietend hiervan eten en drinken wat op de top.

dri-horlini-3209meter

We hebben lekker ontspannen gelopen dus we besluiten dat we de aansluitende grat volgen naar p.3342meter. Hier en daar af en toe de handen gebruiken een beetje dalen maar vooral stijgend, komen relatief makkelijk bij het volgende topje van de dag. Hier hebben we een mooi uitzicht op de route van de volgende dag. Alleen de top is in de wolken.

route-weissmies

Wederom zittend in het zonnetje laten we de benen lekker hangen en genieten we van de uitzichten rondom. Na een tijdje lopen we via een volgende grat naar een ander topje, p.3287meter. Ook hier nemen we ‘Ruhe’. Uiteindelijk dalen we af via de Zwischbergenpass 3243meter af terug aar de hut. We merken dat het inmiddels flink is gaan waaien, we beginnen dus wel met een ‘Groß Bier’ op het terras maar belanden al wel snel binnen. Achter het glas in de zon is het ook lekker. Nog geen half uur nadat wij in de hut zijn komt ook Jan binnenlopen. De ploeg is compleet voor de volgende dag.

Op een 3-D kaartje ziet dat route er als volgt uit.

3D-vrijdag

[ geel is de wandel route ]

Wordt vervolgd……..

Reacties zijn gesloten.