Donderdag 11 september; gelijk genieten….

Na een vlotte nachtrit (respect Mark) komen we ’s morgens rond 08:30 uur aan bij Furggstalden waar we de auto kunnen parkeren. Dit is een stukje de berg op in de buurt van het plaatsje Saas-Almagell op ongeveer 1929meter hoogte. De auto op de juiste plek geparkeerd, de rugzak op de rug en op pad. We hebben gelijk weer een goed gevoel doordat we gelijk een zogenoemd ‘Erlebnisweg’ op lopen. Via stijle padjes met verankerde staalkabels aan de wand die ons extra zekerheid geven en diverse hangbruggen gaan we richting de Almagelleralp op 2194meter.

hangbrug
Daar zitten we rond 10:15 uur aan de koffie, want die hebben we nog niet gehad die ochtend, ein kleines Bier en worst. Puur omdat het kan en omdat de zon al lekker aanwezig is. Na een half uurtje pakken we onze spullen weer op de rug en gaan we via het Almagellertal, het Wysstal in naar de Almagellerhütte op 2894meter hoogte. We merken dat het zonder een goede nachtrust (lees geen) een zeer pittige tocht omhoog is. Rond een uur of twee zijn we bij de hut en doen de rest van de dag niet veel meer, dan alleen genieten van de omgeving en het verloren vocht aanvullen.
Almagellertal
Voor het eten lopen we nog een  klein rondje om de benen even te ontspannen, krijgen een echte ‘hutte’maaltijd en gaan op tijd naar bed.

Op een 3-D kaartje ziet dat er als volgt uit.
3D-donderdag
[ blauw is de auto route – geel is de wandel route ]

Wordt vervolgd……..

Reacties zijn gesloten.