plannen NeerOff2014 is begonnen…..

In 2013 zeiden we het al tegen elkaar; volgend jaar weer. Dus dat zat wel goed. Evenals de datum; 11-12-13-14-15 september. Gebied en wie er mee gaan was nog niet vastomlijnd. Dus de mail eruit gedaan om te kijken wie weer aansluiten. ’t Gebied heeft inmiddels vorm gekregen; rondom en als het lukt op de Weismiess 4017 meter.

weismies4017meter

De Weissmies (4017meter) is een berg in de Walliser Alpen in Zwitserland. De berg met omringend massief wordt in het westen begrensd door het Saastal (waar wij vandaan vertrekken), in het oosten door de Simplonpas en het Val d’Ossola. Het zuidoosten van het massief ligt in Italië. De Weissmies heeft een vlakke, koepelvormige top bedekt met sneeuw en gletsjers. Een feitje uit het verleden: De eerste beklimming was in 1855 door Jacob Christian Häuser en Peter Josef Zurbriggen.

Omdat de berg ondanks zijn meer dan 4000 meter relatief eenvoudig te beklimmen is, is het een trekpleister voor bergklimmers. De normale route loopt vanaf kabelbaanstation Hohsaas (3140 m) over de gletsjer en is relatief eenvoudig. Een andere veel gebruikte route naar de top voert vanaf Saas Almagell over de Almagellerhütte en de zuidgraat naar de top. Vanaf de top zijn bij helder het Lago Maggiore en talrijke andere bergmassieven van de Alpen te zien. Men zegt dat met een verrekijker zelfs de Dom van Milaan te zien is. Hopen dit te ervaren.

Op vakantie een paar mooie handschoentjes gescoord. Dat met de stijgijzers, pikkel en touw… ik ben er weer klaar voor en ik weet zeker mijn wandelmaten ook !!

Je kunt ons dit jaar hier weer volgen !!

Reacties zijn gesloten.